ESITTELY

Aulangon Nuorisokoti Oy omistaa Hämeenlinnassa toimivan Nuorisokoti Auliksen. 

Nuorisokoti Aulis on aloittanut toimintansa tammikuussa 2007. Aulis on seitsemän paikkainen nuorisokoti, joka on vakiinnuttanut asemansa hyvämaineisena ja ammattitaitoisena lastensuojeluyksikkönä. Nuorisokoti Aulis tarjoaa lastensuojelun mukaista sijaishuoltoa 13-18-vuotiaille nuorille, jatkuen tarvittaessa jälkihuoltona aina 21-ikävuoteen asti. Jälkihuoltoa on mahdollista järjestää Nuorisokoti Auliksessa, omassa tukiasunnossa tai muussa sovitussa paikassa.

Nuorisokoti Aulis tarjoaa ammatillista osaamista ja huolenpitoa nuorille kodinomaisessa ympäristössä. Aulis sijaitsee Hattelmalan alueella, Isomunakas järven rannalla Hämeenlinnan kupungin kupeessa. Hämeenlinnan keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet koulunkäyntiin, jatko-opintoihin ja harrastusmahdollisuuksiin. Julkiset kulkuyhteydet Hämeenlinnasta eri puolille suomea ovat erinomaiset.

Aulis on avoimuuteen ja yhteisöllisyyteen perustuva kodinomainen yksityinen lastensuojeluyksikkö. Nuorisokoti Auliksen nuoret saavat ammattitaitoisilta ja kokeneilta aikuisilta tukea ja turvaa yksilöllisessä kasvussa ja kehityksessä. Henkilökunnalla on vankka kokemus nuorisopsykiatrisesta hoitotyöstä, joten meillä on hyvät valmiudet toimia myös psyykkisesti oireilevien nuorten sijoituspaikkana. Nuorisokoti Auliksen henkilökunta tekee tiivistä yhteistyötä nuoren perheen ja verkoston kanssa.

Auliksessa työskentelee seitsemän aikuista, joista neljä on yrityksen osakkaita ja kolme palkattuja työntekijöitä. Teemme tiivistä yhteistyötä nuorisopsykiatristen poliklinikoiden ja osastojen kanssa. Olemme vahva nuorisopsykiatrinen osaaja. Henkilökunta on sitoutunutta ja hyvin kouluttautunutta, vaihtuvuus on ollut vähäistä yhdentoista toimintavuoden aikana.

Nuorisokoti Aulis toimii Soukon tilalla, Luonnon kauniin Hattelmalan alueella Hämeenlinnassa, Isomunakas järven rannalla Hämeenlinnan välittömässä läheisyydessä. Hämeenlinna on sijainniltaan ja kulkuyhteyksiltään keskeisellä paikalla. Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet koulunkäyntiin, jatko-opintoihin ja harrastuksiin.

Nuorisokoti Auliksen asiakkaina ovat kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimet, joiden kanssa on voimassa olevat puitesopimukset tai nuorikohtaiset sopimukset.