ESITTELY

Aulangon Nuorisokoti Oy omistaa Hämeenlinnassa toimivan Nuorisokoti Auliksen. 

Nuorisokoti Aulis on aloittanut toimintansa tammikuussa 2007. Aulis on seitsemän paikkainen nuorisokoti, joka on vakiinnuttanut asemansa hyvämaineisena ja ammattitaitoisena lastensuojeluyksikkönä. Nuorisokoti Aulis tarjoaa lastensuojelun mukaista sijaishuoltoa 13-18-vuotiaille nuorille, jatkuen tarvittaessa jälkihuoltona aina 21-ikävuoteen asti. Auliksessa autetaan jälkihuoltonuorta löytämään asunto.jossa nuorella mahdollisuus itsenäistyä.

Nuorisokoti Aulis tarjoaa ammatillista osaamista ja huolenpitoa nuorille kodinomaisessa ympäristössä. Aulis sijaitsee Hattelmalan alueella, Isomunakas järven rannalla Hämeenlinnan kupungin kupeessa. Hämeenlinnan keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet koulunkäyntiin, jatko-opintoihin ja harrastusmahdollisuuksiin. Julkiset kulkuyhteydet Hämeenlinnasta eri puolille suomea ovat erinomaiset.

Aulis on avoimuuteen ja yhteisöllisyyteen perustuva kodinomainen yksityinen lastensuojeluyksikkö. Nuorisokoti Auliksen nuoret saavat ammattitaitoisilta ja kokeneilta aikuisilta tukea ja turvaa yksilöllisessä kasvussa ja kehityksessä.

Henkilökunnalla on vankka kokemus nuorisopsykiatrisesta hoitotyöstä, joten meillä on hyvät valmiudet toimia myös psyykkisesti oireilevien nuorten sijoituspaikkana. Nuorisokoti Auliksen henkilökunta tekee tiivistä yhteistyötä nuoren perheen, verkoston ja nuorisopsykiatristen osastojen ja poliklinikoiden kanssa.

Auliksessa työskentelee seitsemän aikuista, joista kolme on yrityksen osakkaita ja neljä palkattuja työntekijöitä. Olemme vahva nuorisopsykiatrinen osaaja. Työryhmään kuuluu neljä psykiatrista sairaanhoitajaa, sairaanhoitaja sekä YAMK-sosionomi jolla myös opettajan pedagoginen pätevyys ja AMK-sosionomi jolla ART-ohjaajan sekä koira-avuisteisen ohjaajan tutkinto. Henkilökunta on sitoutunutta ja hyvin kouluttautunutta, vaihtuvuus on ollut vähäistä neljäntoista toimintavuoden aikana.

Nuorisokoti Auliksen asiakkaina ovat kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimet, joiden kanssa on voimassa olevat puitesopimukset tai nuorikohtaiset sopimukset.